Onderhoud

Gebouwen hebben onderhoud nodig. Ook op het gebied van brandveiligheid. Natuurlijk kunt u wachten tot de brandweer of de milieudienst uw gebouw inspecteert, maar u kunt ook het beheer en onderhoud van de bouwkundige brandwerende voorzieningen bij ons onderbrengen. Zo voldoet u altijd aan de zorgplicht die is opgenomen in artikel 16.1 van het Bouwbesluit 2012.

Verplicht

Volgens de wet- en regelgeving is iedere gebouweigenaar verplicht de veiligheid van het gebouw blijvend te garanderen. Maar kleine verbouwingen kunnen grote gevolgen hebben voor de brandveiligheid. Als er bijvoorbeeld een gat wordt geboord in een muur die de scheiding vormt tussen twee brandcompartimenten, zijn de brandcompartimenten ‘beschadigd’. Zo kunnen kleine details grote investeringen in brandveiligheid teniet doen.

Boven de plafonds

Vaak merken gebouwbeheerders deze risico’s niet direct op, omdat ze die simpelweg niet zien. Het grootste deel van de kabels en brandwerende voorzieningen zitten nu eenmaal boven de plafonds. Controle en onderhoud blijft dan ook altijd een belangrijk aandachtspunt. Daarom kiezen veel van onze klanten ervoor om het beheer en onderhoud van de brandvertragende maatregelen door ons te laten verzorgen.

Blijvende optimale brandveiligheid

Ieder gebouw is anders en daarom vraagt ieder gebouw om een eigen onderhoudscontract op maat. Deze stellen we graag in overleg met u op. Ieder onderhoudscontract is dus anders, maar wat nooit verandert is dat u met een onderhoudscontract bent u verzekerd van een periodieke inspectie volgens de huidige regelgeving en een verklaring waarmee u kunt aantonen dat u aan de wettelijke eisen voldoet. Zo verzekert u zichzelf van een blijvende optimale brandveiligheid. Wel zo geruststellend.
Brandvertragende doorvoer - Brandwerend TotaalWaarom Brandwerend Totaal?
S.E.P.: Servicegericht, Eerlijk, Professioneel
Gecertificeerde producten
Totaalpakket
1 jaar garantie op doorvoeringen
Uw specialist voor bestaande bouw

Navigation

Social Media