Compartimentering

Het Bouwbesluit stelt verschillende eisen aan gebouwen ten aanzien van brandveiligheid. Compartimenteren is daar een belangrijk onderdeel van.

Wat is compartimenteren?

Brandwerend compartimenteren is het verdelen van een gebouw in meerdere brandwerende secties (compartimenten). Deze zijn, afhankelijk van het gebruik van het gebouw, bij bestaande bouw meestal 1000 m2, maar soms ook 2000 of 3000 m2.

Doel brandcompartimentering

Het indelen van een gebouw in brandcompartimenten heeft 2 doelen:
1. het beperken van de omvang van de brand
2. de aanwezige personen de mogelijkheid geven om te vluchten

In afdeling 2.10 van het Bouwbesluit 2012 zijn voorschriften gegeven ten aanzien van de aanwezigheid en maximale omvang van brandcompartimenten, als ook aan de Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (WBDBO) tussen brandcompartimenten. Het compartimenteren van een gebouw verhinderd dat een brand zich snel uit kan breiden. Dit geeft de brandweer de mogelijkheid om te blussen en reddingswerk te doen, wat resulteert in minder slachtoffers en materiële schade.

Totaalpakket

Wij bieden u een totaalpakket op het gebied van brandwerend compartimenteren. Zo bieden we onder andere de onderstaande brandwerende voorzieningen aan:
– brandwerende wanden en plafonds
– brandwerende vloeren
– brandwerende kozijnen en deuren
– brandwerende beglazing
– panieksluitingen en veiligheidsbeslag
brandwerende afdichtingen en doorvoeringen
– brandwerend bekleden van draagconstructies
– brandmeldinstallaties

In tegenstelling tot veel andere leveranciers kunnen wij naast de brandwerende voorzieningen ook alle bijbehorende bouwkundige werkzaamheden uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan schilderwerk, stucwerk, constructiewerk en overige werkzaamheden.

Gecertificeerde producten

Alle producten voor het brandwerend compartimenteren van uw gebouw(en) zijn gecertificeerd en voldoen aan de gestelde eisen. Bij ons krijgt u ook altijd de productcertificaten van de gebruikte producten zodat u deze kunt overleggen aan de controlerende instanties zoals de brandweer.

Gebouwscan

Twijfelt u of uw gebouw op de juiste manier in brandcompartimenten is verdeeld? Of heeft u een brief ontvangen van de brandweer omdat uw gebouw niet voldoet aan de eisen m.b.t. brandveiligheid? We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Aan de hand van ons bezoek krijgt u een adviesrapport waarmee u een globaal beeld krijgt van de brandveiligheid van uw gebouw(en) en het wel of niet voldoen aan de wet- en regelgeving. Ook zetten we overzichtelijk voor u op een rij welke eventuele maatregelen nodig zijn als uw gebouw(en) niet voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Navigation

Social Media