Brandwerende doorvoeringen

Een brandcompartiment is de optelsom van brandwerende wanden, plafonds, vloeren, deuren, kozijnen en beglazing. Net als een ketting waarbij de zwakste schakel bepaalt hoe sterk de ketting is, zo bepaalt ook de zwakste schakel binnen een brandcompartiment hoe snel de brand door- of overslaat naar een ander brandcompartiment. De grootste bedreiging voor optimale brandwerendheid van de meeste brandcompartimenten zijn doorvoeringen.

Ons specialisme

Brandcompartimenten worden doorboord met allerlei technische installaties zoals kabels voor elektra en data, verwarmingsbuizen, buizen voor sanitair, ventilatiebuizen, etcetera. Doorvoeringen en hun sparingen zijn over het algemeen de grootste bedreiging voor de brandwerendheid en moeten beveiligd worden tegen branddoorslag. Het aanbrengen van brandwerende afdichtingen en brandwerende doorvoeringen is hét specialisme van Brandwerend Totaal.

De belangrijkste systemen die wij brandvertragend afdichten zijn:
– kabelgoten voor elektra en data
– ventilatiekanalen
– kunststofleidingen
– metalen leidingen
– andere naden, voegen en openingen

Brandwerend afdichten

Brandwerende doorvoeringen hebben tot doel dat de compartimenten die de doorgevoerde kabels en leidingen verbinden ook bij een brand zich blijven gedragen als brandwerende compartimenten. Het Bouwbesluit stelt dan ook eisen aan de WBDBO, dit is de Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag. Wij dichten elke doorvoering vakkundig en met de juiste materialen zodat uw gebouw optimaal brandveilig is.

Gecertificeerde producten

Alle producten die wij gebruiken voor het brandwerend afdichten van uw doorvoeringen en hun sparingen zijn gecertificeerd en voldoen aan de gestelde eisen. Bij ons krijgt u ook altijd de productcertificaten van de gebruikte producten zodat u deze kunt overleggen aan de controlerende instanties zoals de brandweer.

Gebouwscan

Naast het gebruik van de juiste materialen is het op orde houden van de doorvoeringen essentieel als het om brandpreventie gaat. Wilt u weten of alle doorvoeringen in uw gebouw goed brandwerend zijn afgedicht? Of twijfelt u daaraan omdat er pas nog werkzaamheden zijn uitgevoerd waarbij (wellicht) kabels, buizen of andere leidingen door compartimenterende wanden zijn gevoerd? We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Aan de hand van ons bezoek krijgt u een adviesrapport waarmee u een globaal beeld krijgt van de brandveiligheid van uw gebouw(en) en het wel of niet voldoen aan de wet- en regelgeving. Ook zetten we overzichtelijk voor u op een rij welke eventuele maatregelen nodig zijn als uw gebouw(en) niet voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Brandwerende doorvoeringen boven systeem plafondWaarom Brandwerend Totaal?
S.E.P.: Servicegericht, Eerlijk, Professioneel
Gecertificeerde producten
Totaalpakket
1 jaar garantie op doorvoeringen
Uw specialist voor bestaande bouw

Navigation

Social Media