Brandwerend bekleden

Bij brand moeten gebruikers van het gebouw veilig kunnen vluchten. Hierbij is het van groot belang dat het gebouw niet bezwijkt. De draagconstructie moet daarom aan een aantal eisen voldoen. Wij zijn bekend met deze eisen, kunnen deze voor u uitrekenen en eventueel ook uitvoeren.

Brandwerend bekleden van betonnen draagconstructies

Betonconstructies staan bekend om hun gunstige gedrag bij brand: beton is onbrandbaar, geleidt warmte slecht, heeft een grote warmtecapaciteit en heeft de bescherming van de wapening door het beton. Maar ook beton zal bezwijken bij voldoende verhitting. Daarom is het goed om kritisch te laten kijken naar het soort beton van uw constructiedelen, de kwaliteit, de belasting en welk constructiedeel het betreft.

Brandwerend bekleden van stalen draagconstructies

Staal is een veel gebruikt bouwmateriaal voor draagconstructies. Staal smelt bij ongeveer 1700 graden Celsius, een temperatuur die tijdens brand nooit bereikt wordt. Ondanks dat staal bij brand nooit smelt, verliest het door de hitte veel sterkte en is de kans groot dat een belaste staalconstructie tijdens een brand bezwijkt. Om te zorgen dat staal niet te snel opwarmt en dus zo lang mogelijk zijn sterkte bewaart, is het noodzakelijk deze brandwerend te isoleren.

Gratis advies

Een standaardoplossing voor brandwerende bekleding bestaat niet. Ieder gebouw is anders en vraagt om maatwerk. We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Aan de hand van ons bezoek krijgt u een gratis en vrijblijvendadviesrapport waarmee u een globaal beeld krijgt van de brandveiligheid van uw gebouw(en) en het wel of niet voldoen aan de wet- en regelgeving. Ook zetten we overzichtelijk voor u op een rij welke eventuele maatregelen nodig zijn als uw gebouw(en) niet voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Navigation

Social Media